JUNII OSICENI

Scrisoare de departe

Bună ziua! Numele meu este Geanina Maxut și mă simt onorată să scriu câteva cuvinte despre mine în această revistă. Sunt stewardesă, domiciliez în Dubai, dar m-am născut și am crescut în comuna Osica de Sus, locul unde mă întorc mereu cu drag pentru a-mi revedea familia și prietenii.
Amintirile  frumoase din copilărie, emoțiile primelor zile de școală, vacanțele de vară în care mă jucam până seara târziu fără nici o grijă și diminețile frumoase de iarnă în care așteptam cu nerăbdare prima zăpadă, toate acestea sunt legate de locul natal.
Am urmat școala primară și gimnazială în cadrul Liceului Teoretic Osica de Sus, perioadă în care minunații profesori au contribuit la formarea mea profesională, am primit sfaturi valoroase și am căpătat amintiri neprețuite prin participarea la numeroase competiții sportive, activități și serbări în care m-am distrat cu colegii dar am și învățat foarte mult din aceste experiențe.
Încă mă mai întorc la vorbele înțelepte ale profesorilor de Istorie și Biologie (Dumnezeu să-i odihnească în pace), vorbe care mă ajută și acum să trec peste situațiile dificile de care mă lovesc. Doamnelor diriginte și tuturor celorlalți dascăli le mulțumesc pentru toată răbdarea pe care au avut-o cu noi și pentru toate lucrurile învățate. Într-un cuvânt, ne-au pregătit pentru viața de adult ce avea să urmeze. Din această perioadă am rămas cu cei mai buni prieteni și numai cu sentimente frumoase.
A urmat liceul și am decis împreună cu părinții să mă înscriu la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, la profilul Filologie cu Franceză intensiv. Au fost patru ani de tranzit, de la copilul fără griji la o persoană cu mai multe responsabilități, în care am început să mă gândesc mai mult la cariera pe care vreau să o urmez.
Fiind pasionată de limbile străine, prima mea opțiune a fost Facultatea de Limbi și Literaturi străine în cadrul Universității din București. Aici am aprofundat cunoștințele dobândite în timpul liceului și, fiind inspirată de profesorii mei, îmi doream la rândul meu să devin și eu profesor de limba franceză. Locuind într-un oraș mult mai mare, de data aceasta am decis ca în timpul liber să am un job pentru o companie care îmi permitea să folosesc și să-mi îmbunătățesc nivelul de  limba franceză și engleză în același timp.
Și în această perioadă am aplicat pentru diferite programe studențești printre care și pentru programul Work and Travel care îți permite să mergi pe timpul verii în Statele Unite. A fost cea mai frumoasă experiență de până acum, în care am călătorit foarte mult și mi-am dat seama că vreau să călătoresc și mai mult.
La întoarcerea în țară m-am înscris la un interviu pentru postul de însoțitor de zbor și peste noapte primeam vestea că urma să mă mut și să locuiesc în Orientul Mijlociu, Dubai, o lume complet diferită de ceea ce văzusem înainte. Am început trainingul și după doua luni călătoream pe un alt continent, de la o săptămâna la alta. Este un job care implică multă muncă și responsabilitate, multe schimbări de la o oră la alta, de la o zi la alta, dar care îți aduce satisfacții și realizări.
Îmi lipsesc, bineînțeles, familia și prietenii, mâncarea de acasă și spiritul sărbătorilor petrecute în familie, dar încerc pe cât posibil să fiu alături de cei dragi în aceste momente speciale. Tot ceea ce fac, fac pentru ca părinții mei să fie mândri de mine și le mulțumesc pentru toate eforturile și pentru educația pe care ne-au oferit-o.
Urez mult succes noii generații a Liceului „I. Gh.Roșca”, și să dea Dumnezeu ca fiecare copil să-și urmeze visele și să ajungă acolo unde își propune!

Lasă un răspuns