PAGINA PRIMARULUI

La Centenar

Suntem în Anul Centenar, un binecuvântat recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele celor ce, de-a lungul tumultoasei noastre existențe ca neam, nu au contenit să lupte și să nădăjduiască în împlinirea dezideratului de secole a nației române, Unirea.

Marea Unire este cel mai important reper istoric al României şi ţine de noi să păstrăm vie amintirea unui moment care a marcat destinul naţiunii noastre.

Astăzi, când ne apropiem de împlinirea a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei şi a Banatului cu România, înţelegem mai bine cât de mult au contat unitatea, independenţa şi suveranitatea câştigate cu efort, cu sacrificiu şi cu sângele eroilor noştri. Înţelegem mai bine care este destinul nostru ca naţiune şi care este obligaţia noastră faţă de generaţiile care vor veni. Înţelegem mai bine că datoria noastră este să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit şi pentru a desăvârşi idealul la care au visat generaţii întregi de români. În această zi este important să ne gândim la cei care şi-au dat viaţa pentru ţară şi să ne rugăm pentru ei.

În An Centenar, să luăm drept exemplu de la infaptuitorii Marii Uniri, să fim mai buni, mai uniți, să lăsăm de-o parte orgoliile și să ducem România pe drumul cel bun pentru ca toate eforturile depuse acum 100 de ani să nu fi fost făcute în zadar.

La mulți ani Români, La mulți ani România!

Lasă un răspuns