Dacă în numerele anterioare am vorbit despre activitatea culturală și educațională cred că a venit momentul să facem un bilanț al investițiilor realizate în acest mandat. Încă de la început am considerat că localitatea noastră trebuie să aibă parte de investiții în fiecare sat și zonă din Osica de Sus care să ridice nivelul de trai în așa fel încât fiecare cetățean să simtă direct faptul că localitatea lui se dezvoltă.
Începând cu anul 2016, prima investiție pe care am realizat-o a fost asfaltarea străzii principale din satul Tomeni. O altă investiție pe care am considerat-o extrem de necesară pentru o mai bună desfășurare a activităților gospodărești din localitate a fost achiziționarea de utilaje: buldoexcavator, tractor cu două remorci, vidanjă, tocătoare pentru resturi vegetale, două lame pentru deszăpezire folosite la tractor și buldoexcavator. Această investiție s-a dovedit a fi eficientă pe termen lung deoarece a redus foarte mult din costurile anumitor activități desfășurate pe domeniul public.
Un lucru deficitar pe care l-am observat înainte să administrez localitatea Osica de Sus a fost iluminatul stradal atât de necesar pentru siguranța locuitorilor comunei. Astfel în toamna anului 2016 și anul 2017 a fost realizat un sistem performant de iluminat public în toate satele, cât și în târgul comunal, însumând în total peste 900 de lămpi LED. Ulterior, s-a dovedit că această investiție ne-a transformat într-un reper și pentru celelalte comune din Județul Olt care ne-au urmat exemplul.
De asemenea, din anul 2016 până în prezent, locuitorii comunei de la cei mai mici până la cei mai mari,  s-au putut bucura de iluminat festiv în pragul sărbătorilor de iarnă pe străzile principale din fiecare zonă.
În aprilie 2017, o investiție mult așteptată de locuitorii zonelor Medinți și Vlăduleni care a fost amânată ani la rând a fost demarată începând astfel lucrările pentru introducerea sistemului de canalizare. Proiectul este realizat în proporție de 90%. Restul până la 100% reprezintă stația de epurare care urmează să fie montată în perioada următoare.
Deoarece am considerat că cei mici trebuie să-și desfășoare activitatea într-un spațiu modern la standarde europene, la sfârșitul anului 2017 a fost finalizată construcția Grădiniței cu Program Normal – Vlăduleni, iar la începutul anului 2018 a fost dotată cu mobilier și dată în folosință.
În primăvara anului 2018, am demarat lucrările pentru construcția a 5000 de metri de șanț, podețe și acostament pe unele străzi deja asfaltate.
În luna iunie 2018, am demarat lucrările la proiectul „Modernizare străzi în Osica de Sus, satele Greci și Ostrov în lungime de 6,5km” proiect ce cuprinde asfalt, șanțuri, podețe și acostament betonat, lucrare care probabil la apariția acestui număr al revistei va fi realizată în întregime.
Pentru siguranța locuitorilor, a fost implementat un sistem de supraveghere video modern, investiție care s-a dovedit a fi extrem de eficientă atât pentru prevenirea cât și pentru combaterea mai multor infracțiuni. În urma acestei investiții infracționalitatea din Osica de Sus a scăzut considerabil. În aceeași categorie a siguranței publice se încadrează și montarea unui număr de 17 limitatoare de viteză menite să reducă viteza autoturismelor, fapt care a dus la o siguranță mai mare a traficului pietonal. Pentru că s-au dovedit a fi eficiente, în perioada următoare vor fi montate încă 10 limitatoare de viteză. La finalul anului 2019 au început lucrările pentru realizarea a 1,7 km de trotuar cu pavele, lucrare care a fost încheiată în anul 2020. Luna decembrie 2019 a însemnat implementarea unui alt proiect de asfaltare ce cuprinde 6,4 km de asfalt pe străzile din Osica de Sus și satul Greci. Proiectul va continua și în acest an cu asfaltarea a încă 8 străzi.
La data scrierii acestui articol proiectul privind construcția sălii de sport cu 180 de locuri a devenit o certitudine având deja contractul de finanțare semnat. În vara acestui an lucrările vor fi demarate odată ce vom avea avizul de principiu emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deoarece am considerat că este un loc cu o importantă încărcătură istorică pentru localitatea noastră de curând s-a început și reamenajarea Parcului „Monumentul Eroilor”.
La capitolul proiecte aflate în diferite stadii de implementare putem enumera:
– reabilitare și modernizare Târg Comunal;
– reabilitare și modernizare Cămin Cultural – Sat Greci;
– continuarea lucrărilor la Grupul Școlar de la Liceul Ion Gh. Roșca;
– reabilitarea și modernizarea spațiului unde a funcționat vechea grădiniță în vederea realizării unui Centru Social.
Se lucrează la proiectarea în vederea asfaltării străzilor care nu au fost introduse în proiectele anterioare.
La stadiu de proiectare se află încă 1,3 km de trotuar.
O investiție importantă pentru comunitatea noastră care va contribui atât la confortul cetățenilor cât și la dezvoltarea localității, reprezintă înființarea rețelei de gaze naturale, investiție care cuprinde toate satele din localitate. Solicitarea de finanțare urmează să fie depusă cel târziu până la 28 iunie la Ministerul Dezvoltării.
Consider că toate aceste realizări trebuie să fie doar începutul și că investițiile pentru comuna noastră trebuie să continue în același ritm.
Dacă ceea ce s-a realizat este mult sau puțin, rămâne la aprecierea dumneavoastră…
Pentru mine a fost o onoare să vă reprezint în tot acest timp. Mulțumesc atât celor care au avut încredere în mine, ei dându-mi putere de muncă cât și celor care au avut mai puțină încredere. Lucrul acesta m-a ambiționat să mă dedic și mai mult.
În viitor în baza experienței acumulate în toți acești ani voi continua să contribui la dezvoltarea comunei noastre indiferent de statutul meu social.

https://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2020/07/radacini-nr-10-2.jpghttps://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2020/07/radacini-nr-10-2-150x150.jpgGheorghe ManiceaPAGINA PRIMARULUIDacă în numerele anterioare am vorbit despre activitatea culturală și educațională cred că a venit momentul să facem un bilanț al investițiilor realizate în acest mandat. Încă de la început am considerat că localitatea noastră trebuie să aibă parte de investiții în fiecare sat și zonă din Osica de...Osica de Sus