PAGINA PRIMARULUI

Cultura a făcut pași mari în localitatea noastră!

Dacă în numerele anterioare afirmam că îmi doresc ca localitatea noastră să ajungă un reper cultural în regiune și că s-au făcut pași pentru atingerea acestui obiectiv, de atunci și până acum au avut loc evenimente în urma cărora putem spune că într-o mare măsură ne-am atins acest obiectiv. Am spus “ne-am” deoarece meritul este al tuturor celor implicați începând de la administrația publică, instructor, cadre didactice și până la cei mai importanți – copiii!
Una dintre cele mai mari realizari în domeniul cultural consider că este reînvierea tradiției călușului din Osica de Sus. Cu ajutorul domnului instructor George Porumbelu’ și cu dăruința copiilor am reușit să formăm o trupă de călușari și să revigorăm trupa de dansuri populare, iar sub denumirea Ansamblul “Plaiurile Oltețului” aceste două trupe – căluș și dansuri populare – au reușit într-un timp relativ scurt să facă performanțe și să reprezinte cu succes la concursuri naționale atât comuna noastră cât și judetul Olt!
Un alt segment cultural din Osica de Sus care s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani este teatrul, elevii Liceului Teoretic ”Ion Gh. Roșca ” reușind să obțină premii mari la concursuri județene și naționale.
Cu această ocazie vreau să îmi reafirm sprijinul necondiționat pentru viața culturală din Osica de Sus și voi face tot ce îmi stă în putință ca să avem în localitatea noastră cât mai multe evenimente culturale.

Lasă un răspuns