EVENIMENTE

Lansare de carte

Pe data de 21.11.2019, în cadrul unei acţiuni organizate la sediul Bibliotecii comunale Osica de Sus, cel mai tânăr dintre membrii Asociaţiei Culturale „Pro Memoria”, dl. Dumitrașcu Marius Sebastian, elev în clasa a XII –a la Liceul Teoretic „Ion GH. Roșca” şi-a lansat prima sa carte „Sângele Iubirii” apărută la Editura MJM Craiova. Este o carte de suflet, interesantă care merită citită iar autorul merită pe deplin să fie felicitat pentru curaj și perseverență.
Această carte, rod al unei documentări laborioase, este o poveste cu personaje reale fiind vorba de străbunii săi: Constantin, Ion, Gheorghe și Ana față de care tânărul autor își arată respectul, dragostea și prețuirea.

Și astfel îmi văd împlinit unul dintre marile idealuri ale copilăriei mele – PRIMA MEA CARTE. Chiar dacă nu are o întindere considerabilă, această lucrare adună laolaltă toate sentimentele și trăirile mele dintotdeauna, experiențele și mai ales oamenii care mi-au marcat viața” a declarat emoționat Sebastian la lansarea cărții.

La eveniment au participat: familia, colegi de clasă ai autorului, cadre didactice, primarul localității, membri ai Asociației culturale „PRO MEMORIA” și ai Clubului local „PICĂTURI DE IUBIRE PENTRU LOCALITATEA MEA”, bibliotecarul comunal, părintele paroh de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, prieteni și rude.

A fost un eveniment cultural unic, pe care îl sperăm repetabil, cu o mare încărcătură emoțională.
Prin „Sângele iubirii”, Sebastian cinstește memoria eroilor locali căzuți pe câmpurile de luptă în timpul celor două războaie mondiale.


One thought on “Lansare de carte

  1. În vremuri în care pentru unii tineri lectura este o corvoadă, mă bucur să aflu că un licean din Osica a reuşit să scrie şi să publice o carte.
    Sunt nerăbdător să intru în posesia unui volum cu autograful autorului.
    Mult succes tinere scriitor şi la cât mai multe cărţi publicate!

Lasă un răspuns