PAGINA PRIMARULUI

Comuna Osica de Sus în prezent

În plan administrativ

Proiecte aprobate de PNRR: În comuna Osica de Sus sunt în derulare proiecte importante:

 1. – Reabilitare moderată clădire Centru Permanență – 969149,67 RON

 2. – Reabilitare moderată a sediului primăriei – 443334,43 RON

 3. – Digitalizarea aparatului administrativ – 712539,09 RON

4.– Mobilitate verde prin achiziționare microbuz electric – 3514307,80 RON

Proiecte depuse:

– Înființare parc fotovoltaic – 3642092,74 RON

– Dotare mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Osica de Sus – 1500835,10 RON

 

Urmează să fie depuse proiectele (cu sprijinul Consiliului Județean Olt):

 1. – Înființare centru de colectare prin aport voluntar (Platformă de colectare deșeuri) – 3830914 RON
 2. – Prelungirea canalizării în Vlăduleni
 3. – Înființare Gospodărie apă în satul Tomeni
 4. – Modernizarea târgului
 5. – Canalizare în satele Ostrov și Tomeni.
 • Probleme sunt cu colectarea – selectarea gunoiului, pentru că unii cetățeni nu respectă normele de selectare a lui.
 •  În comuna noastră mai sunt de asfaltat doar 6 km (5 km în Osica de Sus și 1km în Tomeni)
 •  De Florii și de Paște a fost deschis Centrul provizoriu de sacrificare a mieilor și iezilor
 •  Ne pregătim pentru Ziua Comunei, ce se va sărbători de Rusalii (4 iunie).

În plan socio-cultural

 • În 20 decembrie 2022 Primăria Osica de Sus a organizat premierea unui număr de 88 de cupluri care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie. Câteva perechi aveau 65 de ani de căsătorie (Dănănău Constantin și Constantina, Buznă Dumitru și Maria). Într-un cadru festiv a fost premiat cu 1000 de lei fiecare cuplu, iar la final au vizionat un spectacol oferit de Ansamblul de dansuri populare „Plaiurile Oltețului” din Osica de Sus.
 •  Pe 22 decembrie 2022 a fost organizat Pomul de Crăciun pentru copiii de la grădiniță și clasele V-VIII. Fiecare copil a primit câte un cadou.
 •  Pe 17 martie 2023 a fost inaugurată redeschiderea după renovare a Școlii Gimnaziale Osica de Sus. Primăria a finanțat manopera, gazonul sintetic, reparația termopanelor și ușile de la camera tehnică (centrala).
 •  La propunerea primarului și cu aprobarea Consiliului Local, Biblioteca Comunală Osica de Sus a primit numele de Biblioteca „Profesor Cecilia PĂUN”, prin Hotărârea Nr. 10 din 27 februarie 2023.
 •  Echipa de fotbal „Oltețul” Osica evoluează în Divizia D. Inițial rezultatele au fost modeste, dar în ultima perioadă au primit un suflu de aer proaspăt, câștigând ultimele două meciuri. Noul antrenor este Cristi Mihaiu (fost jucător în Divizia B).
 •  În 24 aprilie 2023 Primăria a organizat și asigurat vizionarea gratuită a unui spectacol de teatru pentru copii „Ursul păcălit de vulpe”, prin prestația trupei de teatru „Focus-Pocus” din Craiova. Pri­măria a achitat suma necesară vizionării spectacolului.
 •  Ansamblul de dansuri populare „Pla­iurile Oltețului” din Osica de Sus la Fes­tivalul Național de Arte și Tradiții populare „Dragobete Morenete”, ediția a VII-a, a obținut marele premiu (4-5 martie 2023). La instrumentiști elevul Nae Ionuț Valeriu a câștigat Marele Premiu al festivalului.
  În prezent este invitat să cânte în Las Vegas timp de două luni.
 •  Grupul canto al ansamblului sub conducerea profesorului Marius Sterie deși la prima participare la acest gen de concurs a obținut locul III.
 •  În 4 mai 2023, Ansamblul „Plaiurile Oltețului” este invitat să participe la „Olimpiada Internațională a Astronomiei”, evoluând în închiderea spectacolului organizat cu acest prilej.
 •  În perioada 4-11 iunie 2023 va avea loc „Festivalul Călușului Oltenesc” ce se va desfășura în șase centre. Osica de Sus va evolua în concurs miercuri 7 iunie, la Centrul Cultural Radomirești, 10 iunie la Vădastra și 11 iunie la Caracal.
 •  În perioada 30 august – 5 septembrie 2023 Ansamblul „Plaiurile Oltețului” din comuna noastră este invitat în Grecia la Festivalul Internațional de Folclor în localitatea Gefira (Salonic).

Lasă un răspuns