IN MEMORIAM

Elisabeta Brătescu (02.09.1935-07.10.2018)

 

Duminică 7 octombrie, la ora 08:04, s-a înălțat spre ceruri sufletul celei care a fost medic Elisabeta Brătescu ,“mama suferinzilor”, cum au numit-o cei cărora le-a adus mângâiere și bucurie prin dăruirea și competența cu care și-a făcut datoria.
S-a născut la 2 septembrie 1935 în familia lui Constantin și a Elenei Dumitrana care aveau domiciliul în comuna Osica de Sus, pe actuala stradă Nicolae Bălcescu, la nr.4. A urmat școala primară și gimnaziul în comuna natală, apoi liceul Gheorghe Șincai din București și tot aici a urmat cursurile Facultății de Pediatrie în cadrul Institutului de Medicină și Farmacie București pe care le-a absolvit în 1960, devenind medic pediatru.
A lucrat ca medic specialist parcurgând toate treptele realizării profesionale, iar din anul 1972 a fost promovată în funcția de Inspector General în Ministerul Sănătății, unde vasta experiență s-a materializat în acte normative care i-au ajutat pe cei cu diferite grade de handicap, alinându-le suferința.
A fost căsătorită cu inginerul Ion Brătescu și împreună au crescut și educat cele doua fiice, Daniela Aurora și Eugenia Maria, ambele cu studii universitare, lucrând în domenii de excelență. Pentru meritele profesionale și noblețea umană cu care i-a tratat pe cei din jurul său a fost răsplătită cu dragostea sinceră și respectul autentic al acestora.
Doctor Elisabeta Brătescu a fost membru fondator al Asociației Culturale “Pro Memoria” din comuna Osica de Sus, de care s-a simțit atașată sufletește până în ultimele zile de viață. Cu puțin timp înainte de a pleca la cele veșnice insista să ne acorde sprijin financiar pentru continuarea activităților culturale din comuna natală.
Modelul uman și profesional pe care l-a constituit Doctor Elisabeta Brătescu rămâne mărturie și exemplu pentru generațiile viitoare de osiceni.
Dumnezeu să o odihneasca în pace!

Pro Memoria

Lasă un răspuns