EȘTI CEEA CE CITEȘTI

Clubul local „Picături de iubire pentru localitatea mea”

Cu o iubire nemărginită față de locul nostru natal, cu un sincer respect pentru înaintașii noștri, cu o dorință sacră de viitor fericit pentru localitatea noastră, am decis să formăm un club local, care să promoveze cultura, trecutul, personalitățile, evenimentele localității noastre, având ca exemplu Asociația Culturală ProMemoria.
Debutul nostru a fost pe 1 decembrie 2017, o zi simbolică, deoarece marchează intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri.
Am pornit la drum 7 membri, în frunte cu doamna bibliotecar Torcea Bibica. În doar o lună numărul s-a dublat, iar în prezent suntem 24 , printre care domnul primar Manicea Gheorghe și doamna director profesor Tanislav Lavinia Jeni.
Ne-am propus ca primul an de activitate, 1 decembrie 2017- 1 decembrie 2018, deoarece se împlinesc 100 de ani de la formarea Statului Național Unitar Român, să fie dedicat prin majoritatea evenimentelor planificate, bravilor eroi osiceni și marilor evenimente naționale la care au participat.
Printre proiectele propuse de membrii clubului, se numără : pomenirea eroilor marelui război în toate bisericile comunei, curățarea mormintelor eroilor din cimitirul comunal, parastas în cinstea tuturor veteranilor de război ș.a. Pe lângă acestea au mai fost propuse și alte proiecte privind curățarea locurilor naturale ale comunei, precum Cheleștina sau Izlazul Oltețului și organizarea unor serbări cu ocazia comemorării anumitor evenimente, personalități etc.
Încă de la început am activat în strânsă legătură cu bisericile comunei, școala, primăria, celelalte cluburi sau asociații locale și nu în ultimul rând cu iubiții noștri consăteni.
Dacă străbunii noștri ne-au lăsat moștenire un loc atât de frumos, încărcat de istorie, plin de armonie și bunăstare, datoria noastră este să menținem nealterat acest sfânt petic de pământ, să îl iubim și să ne mândrim că înainte de a fi români, prin venele noastre curge sânge de osiceni.
Așa să ne ajute Dumnezeu! Osica, osiceni, vă iubim!

Lasă un răspuns