JUNII OSICENI

Profesioniștii…

În perioada 11-19 iulie, am participat la un proiect de educație prin cultură, România Mobilementary, alături de membrii Fundaţiei Augustin Buzura din Bucureşti: doamna Carmen Corbu care s-a ocupat de atelierul de storytelling, domnul Nicu Ilie s-a ocupat de aspectele tehnice ale imaginii şi sunetului și renumita regizoare de teatru, film și evenimente, Carmen Lidia Vidu. Aceasta a fost şi ordinea în care au lucrat cu noi în cadrul atelierelor. Scopul proiectului a fost familiarizarea adolescenţilor cu practicile artistice ca mijloc de dezvoltare a capacităţii de a analiza şi a înţelege universul din imediata apropiere şi de a folosi inteligent noile tehnologii. Am fost un grup de 12 elevi coordonaţi de profesoara noastră de fizică, Tanislav Lavinia. Am învăţat să folosim tehnologia în scopul realizării de mini-filme documentare despre realitatea geografică, istorică şi socială. Întâlnirile noastre aveau loc la Centrul de Documentare şi Informare din liceul nostru. La primele întâlniri ne-am cunoscut mai bine împreună cu doamna Carmen Corbu, stabilind temele reportajelor pe care urma să le realizăm fiecare:
1. Truşcă Delia Elena – „Tanti Maria”
2. Stancu Bianca Maria – „Mică Istorie a Croitoriei”
3. Tocaru Bianca Georgina – „Trei Portrete Feminine”
4. Trecere Simona Gabriela – „Generaţii”
5. Pistrițu Dănuț Constantin – „Plecări din Sat”
6. Gogoșanu Simona – „Repetiţie”
7. Gogoșanu Andreea – „Poveste despre Nea Ion”
8. Trifu Teodora – „Școala din Satul Vecin”
9. Raicea Florin – „Orchestra”
10. Matei Mihaela – „Fete, Băieţi, Întrebări…”
11. Ciocan Aladyn – „Fierarul Nea Ion”
12. Andrei Simona – „Familie”
Am lucrat cu mare drag la realizarea acestor filmulețe și am avut șansa să întâlnim și să cunoaștem oameni minunați. Regizoarea Carmen Lidia Vidu a venit împreună cu talentatul fotograf Julien Javion. Acesta ne-a făcut fotografii cu care a construit imagini 3D. O fotografie are două dimensiuni, el a reuşit să îi dea o a treia dimensiune.
Pe 25 Octombrie am mers toți la București la Gala premiilor care a avut loc la Cinemateca Eforie. Ne-am întâlnit cu elevi din mai multe judeţe din ţară şi am avut ocazia să o cunoaştem pe fiica prozatorului Augustin Buzura. A fost prima dată când am participat la o gală şi pot spune că a fost o experienţă inedită și extraordinară.
În acest proiect am avut ocazia să întâlnim o echipă de profesionişti și în același timp oameni deschiși, calzi și foarte apropiați de noi.

Lasă un răspuns