Mi-am dorit să fac parte din proiectul ERASMUS+ încă de când am aflat de existența lui. Mi-am depus dosarul imediat și la scurt timp am fost acceptată. Țara aleasă de mine a fost Italia, mai exact în orașul Isernia.
Cel mai mare beneficiu este faptul că locuiești alături de alte persoane timp de o săptămână, cunoști alte culturi, alte limbi, îți poți aprofunda limba engleză, dar nu în ultimul rând înveți să fii global. Am avut oportunitatea să testez pe pielea mea un sistem de învățământ diferit de cel din România. Am legat prietenii strânse, am descoperit feluri tradiționale de mâncare, am vizitat numeroase obiective turistice, cum ar fi Colosseum, Columna lui Traian, Vatican, Napoli, dar și numeroase muzee.
După această mobilitate, am fost acceptată și pentru a pleca în Polonia, mai exact în orașul Chorzow, Polonia fiind țara pe care eu am iubit-o de când mă știu. În această deplasare am avut ocazia să-mi întâlnesc prietenii pe care îi cunoscusem în Italia, iar timpul petrecut cu ei s-a scurs foarte repede.
În Polonia am vizitat orașul Cracovia, capitala Varșovia, Auschwitz, dar și alte orașe. Am fost fascinată de școlile lor, dar și de modul lor de viață.
Pentru mine, ERASMUS+ a reprezentat o socializare intensă ce merită trăită, o experiență de neuitat. Mereu îmi voi aminti cu drag de aceste două mobilități, dar și de persoanele pe care le-am cunoscut. Am avut parte de momente inedite, locurile și excursiile organizate au fost spontane și m-au făcut să trăiesc la maxim. Competențele și abilitățile dezvoltate sunt de neprețuit și cu siguranță mă vor ajuta pe viitor. Colectivul întâlnit, comunicarea, schimbul de experiență și munca în echipă m-au făcut să înțeleg cum funcționează un sistem internațional neîntâlnit de mine până la acel moment.

https://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2020/06/erasmus2.jpghttps://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2020/06/erasmus2-150x150.jpgRaluca Florentina DrăghiciJUNII OSICENIMi-am dorit să fac parte din proiectul ERASMUS+ încă de când am aflat de existența lui. Mi-am depus dosarul imediat și la scurt timp am fost acceptată. Țara aleasă de mine a fost Italia, mai exact în orașul Isernia. Cel mai mare beneficiu este faptul că locuiești alături de alte...Osica de Sus