PAGINA PRIMARULUI

Osica de Sus, reper cultural

Cultura reprezintă, atât pentru mine, cât și pentru autoritățile din localitate, un segment important în formarea și pregătirea elevilor pentru viață. Știm că avem lângă noi copii talentați și ne dorim să le oferim șansa de a se exprima liber, atât pe scena Căminului Cultural din Osica de Sus, cât și pe scenele județene sau naționale.
Din momentul în care am intrat în Administrația Locală, am sprijinit necondiționat activitățile culturale organizate împreună cu Liceul Teoretic și Asociația PRO-MEMORIA, dar și cu instituțiile județene.
Anul trecut am avut onoarea de a participa alături de sute de absolvenți din toate categoriile de vârstă la Aniversarea a 50 de ani de la înființarea Liceului Teoretic din Osica de Sus.
Tot împreună ne-am bucurat de interpretarea marilor actori Cristina Deleanu și Eugen Cristea care, alături de o echipă minunată de actori, au pus în scenă frumoasa piesă de teatru “Cinci acte de dragoste”, la Căminul nostru cultural.


Un alt eveniment care ne-a încântat privirile, readucându-ne aminte de vechile tradiții, fiind organizat în Primă ediție la Osica de Sus, a fost Concursul Județean al Formațiilor de Jocuri Populare, unde sute de elevi din 19 școli au performat la Căminul Cultural din comuna noastră, întrecându-se în dansuri populare care de care mai frumoase.
Duminică, 12.11.2017, am avut deosebita plăcere de a organiza etapa finală a celei de-a VII-a ediții a Festivalului “Atelierele de Teatru” adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, din juriu făcând parte apreciatul regizor Mihai Lungeanu. Micii actori ne-au prezentat zeci de piese și monologuri care ne-au transpus rând pe rând, pentru câteva momente, în lumea unor cunoscute opere ale marilor scriitori clasici, dar și în lucrări de ultimă oră, moderne.
Cu această ocazie vreau să îi felicit pe toți elevii osiceni care au participat de-a lungul timpului la concursuri. Le transmit tuturor că suntem mândri de activitatea lor și că ne dorim să ne reprezinte în continuare la astfel de evenimente, pentru că i-am urmărit, sunt talentați și pot realiza lucruri frumoase în domeniile în care activează, fie că vorbim de teatru, muzică sau dansuri populare.
Totodată promit că autoritățile din Osica de Sus vor continua să fie alături de ei, să-i susțină. Împreună cu Liceul Teoretic “Ion Gh. Roșca” și Asociația PRO-MEMORIA vom reuși să facem din Osica de Sus un reper cultural în regiune. Oricine deschide Revista Rădăcini își poate face o părere exactă despre valoarea și complexitatea vieții noastre culturale, spirituale, la toate categoriile de vârstă, în continuă evoluție.

Lasă un răspuns