PAGINA PRIMARULUI

Continuăm să construim cultura!

Așa cum am afirmat în repetate rânduri, întotdeauna am oferit o deosebită importanță culturii. Spuneam într-un număr anterior al revistei că îmi doresc ca Osica de Sus să devină un reper cultural regional iar rezultatele pentu atingerea acestui obiectiv au început să apară. Am considerat că doar investind și acordând sprijin tuturor celor care sunt dornici să se implice este calea pentru a atinge acest obiectiv, dar și pentru a duce mai departe și a conserva tradițiile cu care noi toți am crescut.
Cel mai mult mă bucură faptul că cei mici sunt deschiși și dornici să contribuie și să aducă un plus de valoare vieții culturale din Osica de Sus.
Ansamblurile de dansuri populare și căluș, două proiecte pe care mi le-am dorit și pe care am pus accent, au fost reorganizate și într-un timp relativ scurt s-au dezvoltat și au făcut pași extrem de mari, la fel și formațiile de muzică. Performanțe notabile au fost realizate și de către trupa de teatru care ne-a reprezentat la cel mai înalt nivel.
Mi-am dat interesul și am făcut tot posibilul pentu ca acesști copii, despre care putem spune că prin implicarea și dăruirea lor sunt cei care țin în viață aceste activități, să aibă parte de tot ce le trebuie și de toate condițiile pentu a-și îndeplini performanțele propuse.
În perioada următoare vom avea parte de mai multe evenimente culturale.
Un eveniment împortant pentru istoria comunei noastre, desfășurat în premieră cu ocazia Rusaliilor, este Ziua Comunei. În această zi vom beneficia de un program special deschis cu deja tradiționala “Paradă a portului popular” care va continua cu un spectacol în două părți pe “Stadionul central”. În prima parte, elevii Liceului Teoretic “Ion Gh. Roșca” vor încânta osicenii cu demonstrații ale ansamblurilor de dansuri populare, căluș și ale formațiilor muzicale, iar în partea a doua vor urca pe scenă artiști consacrați de muzică populară și ușoară.
Festivalul rock mult așteptat de către toată lumea, și care pune Osica de Sus pe harta marilor evenimente de muzică, va găzdui timp de trei zile, în această vară, mii de oameni ce se vor bucura de cei mai importanți artiști de pe această nișă din România. “Rock-Me Osica Fest” sună promițător și este o rampă de lansare importantă în atingerea obiectivului nostru de a deveni un reper cultural pentu regiunea în care ne aflăm.
De asemenea, tot anul acesta vom continua cu concursurile de teatru și dansuri populare organizate anul trecut în premieră la Osica, iar la data de 30 Noiembrie vom avea un eveniment important prin prisma căruia vom sărbători Centenarul Marii Uniri.
În încheiere, vreau să le mulțumesc celor care s-au implicat și se implică în continuare în proiectele culturale, cărora le promit tot sprijinul. Le voi fi alături întotdeauna.

Lasă un răspuns