PAGINA ELEVULUI

Școala în pandemie

Băluță Liviu
Clasa a XI-a B

În pandemie, toate domeniile au fost afectate, mai ales cel educațional. Prima dată, școlile s-au închis de tot. Se preconiza că vor sta închise cam două săptămâni, însă situația pandemică s-a agravat, iar școlile au stat închise mai mult timp.
De când s-au închis școlile pentru prima dată și până la vacanța de Paște am făcut două ore online, la recomandarea Ministerului Educației. Pentru mine, și probabil pentru cei mai mulți, a fost o surpriză, momentul în care a trebuit să stau la birou în fața unui ecran ascultând ce spune profesorul, iar când vrei să spui ceva, dai drumul microfonului. Era o totală schimbare față de învățământul obișnuit, o rotire la 180 de grade.
După vacanța de Paște, școala online a devenit obligatorie. Timp de două luni am făcut online. A trebuit să scriu câte un acord pentru fiecare materie în parte, acceptând în felul acesta să fiu evaluat prin intermediul cursurilor online.
Anul următor, am făcut o bună parte online și cealaltă fizic.Toată perioada în care am mers fizic la școală purtam măști, ne dezinfectam tot timpul pe mâini și stăteam distanțați. Cel mai comic mi s-a părut că atunci când mergeam pe hol, trebuia să mergem, pe sensuri, asemenea mașinilor când merg pe șosea. În pauze ieșeam în intervale de timp diferite, evitand astfel aglomerația. Primele luni ale anului ne-a fost frică să nu se închidă din nou școlile și să intrăm iarăși în online. Primăvara a adus un suflu nou, lucrurile s-au relaxat.
Anul următor s-a revenit la normal, fără măști, fără ieșitul în ture în pauze, fără circulație gen mașină.
Școala în timpul pandemiei a fost o experiență interesantă, dar nu prea benefică învățământului.