PAGINA ELEVULUI

Lumea digitală

Sulger Elena Denisa
elevă, cls. a V-a

Eu mă numesc Sulger Elena Denisa, sunt unul din ambasadorii clubului ,,CODE 4 FUN” de la Biblioteca Comunală Osica de Sus acceptată în proiectul ,,Copiii fac coding în bibliotecile publice – Code Kids”, proiect implementat de Fundația Progress cu sprijinul Simplon România.
Aș dori să vă spun câteva lucruri despre clubul nostru ,,CODE 4 FUN”. M-am înscris în acest club de programare în primăvara anului 2021 la Biblioteca Comunală Osica de Sus, deoarece doamna bibliotecară mi-a vorbit despre această oportunitate care îi ajută pe copii să descopere minunata lume digitală.
Am 12 ani, sunt pasionată de IT și îmi doresc în viitor să urmez această carieră. Clubul nostru este format din 11 membri, 2 ambasadori și un coordonator, doamna Torcea Bibica.
Mă bucur că pot lucra alături de colegii mei de la club deoarece am format o echipă unită, lucrăm, dar ne și distrăm împreună. Am învățat să ne sprijinim reciproc, să nu renunțăm ușor, să găsim soluții, să ne bucurăm de ceea ce realizăm. Ne-am descoperit pasiuni comune și s-a închegat o prietenie durabilă între noi toți.
În primul an am făcut programare vizuală rezolvând cu bine cele patru cursuri de pe platforma code.org. obținând diplome, iar anul acesta am învățat să facem aplicații pe telefon folosind platforma App Inventor sub îndrumarea doamnei coordonator.
Deviza noastră este: „Cea mai bună dovadă că știi este faptul că poți să înveți și pe alții ce știi tu însuți.”
Pe 6 mai, anul acesta am participat împreună cu doamna coordonator la întâlnirea regională CODE Kids organizată de Fundația Progress la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Dâmbovița. A fost o mare bucurie pentru mine de a cunoaște alți ambasadori, de a lega prietenii și de a schimba păreri. Au fost prezenți la întâlnire pe lângă partenerii noștri și coordonatorii și ambasadorii cluburilor din județele Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Argeș,Teleorman și Gorj. Aici am discutat lucruri interesante despre realizările, provocările și sustenabilitatea în cadrul proiectului CODE Kids.
Pentru mine a fost o experiență plăcută deoarece am cunoscut oameni minunați, preocupați de viitorul nostru, al copiilor.

Lasă un răspuns