PAGINA ELEVULUI

Lumea ca teatru

Prof. Ramona Alexandru

Festivalul de teatru pentru elevii de liceu, „Teatru pentru mâine” desfăşurat în cadrul zilelor Eugen lonescu, la SIatina, în data de 24 noiembrie 2011, a reprezentat o experienţă memorabilă şi o provocare pentru trupa noastră, proaspăt înființată. De la repetițiile zilnice în amfiteatrul şcolii, până la competiția încântătoare de pe scena Centrului Cultural „Eugen lonescu”, drumul a fost iniţiatic, am învăţat să colaborăm, să jucăm roluri intrând în pielea personajelor, am învăţat ce este absurdul şi cum să-l surprinzi într-o piesă de teatru, am învăţat şi de la ceilalţi şi am învăţat să vrem mai mult.

Comunicarea a fost esentială, atât cea verbală, cât și comunicarea nonverbală şj paraverbală.

Joi, 24 noiembrie, a fost zi de teatru. Fiecare a jucat un rol fie pe scenă, fie în cullse, fie în cabina de sunet şi lumini, fie în sală. Concursul „Teatrul pentru mâine” a fost o încântare, o demonstraţIe de talent şi o victorie a artei dramatice într-o lume a tinerilor aparent dezinteresați, ignoranţi şi insensibili la frumos.

Trupa de teatru a liceului nostru a câştigat în momentul în care s-a înscris la concurs, Teatrul este o confesiune, susţinea Eugen lonescu. Cred că este o confesiune şi pentru cei care îI joacă, o confesiune despre aspiraţii, despre dezmărginire, despre omenesc.

Activitatea a fost coordonată de doamnele profesoare de Limba şi Literatura Română, Alexandru Ramona şi Popa Cornelia. Trupa de teatru a avut în componență elevii: Saca Diana, Andrei lonuț Adrian, Buleandră Florin, Predica Georgiana, Cimpoieru Daiana.

Elevilor, teatrul le-a deschis ferestre spre lume, dar şi spre el înşişi: „Acest concurs a reprezentat o nouă forrnă de cunoaştere, de evidenţiere a absurdului. M-a ajutat să înţeleg ce înseamnă teatrul, să intru în pielea unui personaj. Am avut multe de învățat deoarece am intrat în contact cu diferite persoane care excelau în acest domeniu. A fost o experienţă plăcută şi măgulitoare”, susţine Saca Diana, directorul departamentului Informare, mobilitate, formare şi consiliere din cadrul Consiliului Elevilor.

Articol apărut în numărul 1 al revistei – mai 2012