ECOURI

50 de ani de învățământ la Liceul din Osica de Sus

În data de 19 noiembrie 2016, am avut onoarea de a participa la jubileul “Arc peste timp”, prin care s-au sărbătorit 50 de ani de învățământ liceal în comuna noastră. Jumătate de secol a trecut de când Liceul din Osica de Sus și-a deschis porțile. Cincizeci de ani, în care tot atâtea generații au absolvit cu succes, purtând cu mândrie numele liceului și al comunei în toate colțurile țării și ale întregii lumi.
M-au încercat sentimente de emoţie, bucurie şi recunoştinţă – emoţia de a mă afla din nou în faţa dascălior mei, bucuria şi onoarea de a fi alături de foştii absolvenţi ajunşi oameni respectabili, cu cariere de succes în toate domeniile, recunoştinţa faţă de eforturile depuse pentru organizarea impecabilă a evenimentului. Am simţit, totodată, responsabilitaea enormă pe care o am din postura de edil al comunei.
Şcoala aparţine comunităţii, din care cu mândrie cu toţii facem parte şi numai prin proiecte comune, printr-o colaborare strânsă, prin dăruire, profesionalism, şi corectitudine se pot face lucruri importante pentru dezvoltarea comunei noastre.
Colaborarea dintre Primărie și școală este una foarte bună și susţinerea din partea conducerii comunei se manifestă consistent atât din punct de vedere financiar, cât şi la nivel moral, de încurajare a iniţiativelor menite a creşte calitatea actului educaţional și gradul de promovare a culturii locale. Încercăm să obținem fonduri pentru finalizarea lucrărilor din Campusul Școlar, să îmbunătă­țim continuu baza materială a școlilor și a gră­di­nițelor. Susținem educația extrașcolară a tinerilor: cursuri de karate, muzică ușoară și populară, teatru. De asemennea, cu ajutorul renumitului coregraf George Porumbel, ne dorim să relansăm dansurile poulare și mai ales călușul, o tradiție pentru care Osica este renumită în întreaga țară.
Mă bucură nespus colaborarea cu Asociația Culturală ProMemoria, din care fac parte oameni ce pun mult suflet pentru menținerea și dezvoltarea patrimoniului cultural, oameni cu inițiative extraordinare, pe care Primăria le susține din toate punctele de vedere. Parada portului popular, Ziua Recoltei, Ziua Comunei, Festivalul Târgului, Ziua Educației, Balul Absolvențlor sunt doar câteva dintre proiectele pe care le avem în vedere.
În ceea ce mă privește, rămân deschis la orice inițiativă care poate duce la înflorirea comunei Osica de Sus și vă asigur de toată dăruirea mea pentru dezvoltarea ei pe plan social, economic și cultural.
Doamne, ajută!

Lasă un răspuns