MERIDIAN

Două săptămâni în Paradis!

Această prezentare necesită JavaScript.

Insulele Maldive sunt pentru foarte mulți dintre noi un vis, cumva îndepărtat, greu de atins. Văzând fotografiile de pe internet îmi doream tare mult ca, într-o bună zi, să ajung în acel paradis idilic din mijlocul Oceanului Indian.
Insula Maafushi, Kaafu Atoll, Ari Nord, este insula cu străzi neasfaltate, care are doar 1.275 km lungime, 0.260km lățime și este situata in mijlocul Oceanului Indian, la sud de India.
Distrusă de tsunami în anul 2004, insula Maafushi a fost reconstruită pentru a deveni un loc șarmant din Maldive. Nu este la fel de luxoasă ca alte zone mai bogate, însă frumusețea sa constă în faptul că le oferă oaspeților ocazia de a experimenta pe deplin spiritul Oceanului Indian.
În ultimii 5 ani insula s-a dezvoltat mult datorită hotelurilor și vilelor construite în scop turistic. Insula Maafushi este una dintre locațiile preferate de către turiștii care caută o  alternativă de cazare ieftină comparativ cu resorturile luxoase din Maldive, cât și pentru că se află la doar 90 minute distantă de aeroportul din Hulhumale. Hotelurile de pe insulă sunt ieftine , foarte confortabile și curate.
Pe insula Maafushi sunt două plaje, una publică denumită Bikini Beach și una privată destinată exclusiv localnicilor. Cea publică este situată pe partea vestică, iar cea pentru localnici în partea opusă, pe partea estică a insulei. Cea publică este curată și îngrijită și este delimitată de niște gărdulețe de stuf și nu se aplică restricții legate de portul costumului de baie.
Fiind o țară musulmană, nu se consumă alcool pe insule de către localnici, însă pentru cei care nu doresc să renunțe la această plăcere pot să ajungă cu uşurinţă la vapoarele din larg, departe de „spațiul administrativ” al țării, unde este permis să bei alcool.
Pe insulă există spital, farmacie, magazine (slab aprovizionate ca diversitate), magazine de suveniruri, teren de fotbal, secție de poliție.
Cât de paradisiac este acest loc de pe planetă?! Greu de explicat în cuvinte! Maldive este locul care m-a fascinat și m-a cucerit definitiv, prin frumusețea peisajului.
Excursiile se organizează de către marile hoteluri sau agențiile turistice de pe insulă. Aici poți opta pentru o variantă de excursie în grup sau poți alege un tur privat. Ai de ales dintre excursii destinate snorkelig-ului, admirat delfinii, înotat cu țestoasele și rechinii „vegetarieni”. Dar și excursii zilnice către resorturi și excursii către insule pustii (Island Hopping), pescuit la apus de soare și diverse alte activități.  Mai mult, în Maafushi sunt mai multe centre de scufundări certificate. De asemenea este un centru pentru sporturi nautice situat chiar în fața hotelului la care am locuit. Se poate închiria o canoe sau o hidrobicicletă sau se poate face jet ski sau ski nautic.
Snorkeling în Maldive îți oferă șansa de a vedea o altfel de lume, aceea subacvatică, de a îți bucura ochii și a înota printre diverse specii de pești înconjurat de peisajul uimitor oferit de corali.
Nu puteam rata excursii de o zi pentru a vizita și două dintre faimoasele resorturi din Arhipelagul Maldivian.
Un sejur pe insula Maafushi este cu siguranță foarte diferit, față de unul la o insulă resort de lux. Cazarea pe o insulă locuită îți oferă o experiență de călătorie mai profundă și mai autentică.
Peisajul de vis, vremea frumoasă, atenția deosebită pe care ne-au oferit-o localnicii, intimitatea, armonia dintre membrii grupului, mă determină să afirm că am fost pentru două săptămâni în Paradis.

Lasă un răspuns