Sărbătoarea Rusaliilor a prilejuit o întâlnire de neuitat cu tradiţia strămoşească a căluşului şi cu o paradă de excepţie a costumelor populare.
Cu mic, cu mare, osicenii s-au adunat în curtea bisericii, au primit binecuvântarea cuvenită şi ne-au încântat sufletele.
Dansul maiestuos al căluşarilor sau paşii şovăielnici ai domnişoarelor care şi-au prezentat comorile scoase din cuferele bunicilor au umplut de bucurie clipele petrecute împreună.
Juriul concursului ad-hoc de costume populare a deliberat şi a desemnat câştigătorii de anul acesta.
Asociaţia Culturală Pro Memoria a fost alături de organizatori şi a oferit premii simbolice în bani celor patru câştigători.
Deoarece cuvintele nu pot descrie pe deplin trăirile momentului, vă invităm să admiraţi cele câteva fotografii realizate cu această ocazie.

https://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2019/06/Poza-7-1024x768.jpghttps://asociatiaculturalapromemoria.ro/wp-content/uploads/2019/06/Poza-7-150x150.jpgPro MemoriaEVENIMENTESărbătoarea Rusaliilor a prilejuit o întâlnire de neuitat cu tradiţia strămoşească a căluşului şi cu o paradă de excepţie a costumelor populare. Cu mic, cu mare, osicenii s-au adunat în curtea bisericii, au primit binecuvântarea cuvenită şi ne-au încântat sufletele. Dansul maiestuos al căluşarilor sau paşii şovăielnici ai domnişoarelor care şi-au...Osica de Sus